Villalanka - ekoluksusta | Myssyfarmi
natural dyes, hand-dyed wool

Villalanka - ekoluksusta

natural dyes, hand-dyed wool

Villalanka - ekoluksusta

Villalanka - ekoluksusta

"Tiesitkö, että vain käsinpestyssä villassa on lanoliini, lampaan villan rasva, tallella? Lanoliini tekee villasta älyttömän pehmeää ja luontaisesti vettä hylkivää."

 

Jos jokin tekee tuotteistamme erityisiä, se on mummojen lisäksi käyttämämme villa. Mielestämme suomenlampaan luomuvilla on maailmanluokan tuote, joka odottaa löytämistään. Se on kiillossaan ja pehmeydessään liki merinovillan veroista, ja sen luontainen värispektri on upea: Mustien, valkoisten ja ruskeiden lampaiden villan sävyt ovat kauniita ja niitä sekoittamalla syntyy lisää näyttäviä, luonnollisia värejä.

Myssylanka on peräisin suomalaisilta luomulammastiloilta ja sen kehrää Pirtin Kehräämöön (www.pirtinkehraamo.fi), joka pesee ja kehrää villan. Villan täydellinen jäljitettävyys on meille tärkeää, näin pystymme takaamaan villan luonnonmukaisuuden.Villoja Myssyfarmille ovat toimittaneet seuraavat luomutilat: pitkäaikainen yhteistyökumppanimme Rintalan luomutila Pöytyän Yläneeltä, Bovikin tila Tammisaaresta, Jokelan, Jylhän ja Keron lammastilat Lohtajalta, Mikkolan lammastila Halajalta, Noittaan tila Niiralasta, Paavilan tila Hatsolasta, Polson tila Sykäräisistä, Ranta-Niemelän tila Lohtajalta, taitelija Osmo Rauhalan tila Nokialta, Sipilän tila Liedosta, sekä Tienhaaran tila Tarvasjoelta.

Villa pestään vaatimuksestamme vain kevyesti, jotta sen luontainen rasva eli lanoliini säilyisi. Lanoliini pitää villan pehmeänä, erittäin ihoystävällisenä ja luonnostaan vettä- sekä likaahylkivänä. Raakavillassa lanoliinia on painosta noin 20% ja käyttämässämme langassa sitä on yhä jäljellä noin 5% painosta. Normaalisti villateollisuus erottelee lanoliinin villasta kemiallisesti ja myy sen kosmetiikkateollisuudelle.

Syyskuusta 2019 alkaen langat värjätään ekosertifioiduilla väreillä farmin päämajassa Haverilla Myssyfarmin omien työntekijöiden toimesta.