natural dyes, hand-dyed wool

Villalanka - ekoluksusta

natural dyes, hand-dyed wool

Villalanka - ekoluksusta

Villalanka - ekoluksusta

"Tiesitkö, että vain käsinpestyssä villassa on lanoliini, lampaan villan rasva, tallella? Lanoliini tekee villasta älyttömän pehmeää ja luontaisesti vettä hylkivää."

 

Jos jokin tekee tuotteistamme erityisiä, se on mummojen lisäksi käyttämämme villa. Mielestämme suomenlampaan luomuvilla on maailmanluokan tuote, joka odottaa löytämistään. Se on kiillossaan ja pehmeydessään liki merinovillan veroista, ja sen luontainen värispektri on upea: Mustien, valkoisten ja ruskeiden lampaiden villan sävyt ovat kauniita ja niitä sekoittamalla syntyy lisää näyttäviä, luonnollisia värejä.

Myssylanka on peräisin Pöytyän Yläneeltä Rintalan luomutilalta (www.rintalantila.fi). Rintalan luomuvilla toimitetaan yhdessä Myssyfarmin omien luomulampaiden villan kanssa Pirtin Kehräämöön (www.pirtinkehraamo.fi) , joka pesee ja kehrää villan ja lähettää sen takaisin Rintalaan omana eränään. Villaerän jäljitettävyys on meille tärkeää, näin pystymme takaamaan villan luonnonmukaisuuden.

Villa pestään vaatimuksestamme vain kevyesti, jotta sen luontainen rasva eli lanoliini säilyisi. Lanoliini pitää villan pehmeänä, erittäin ihoystävällisenä ja luonnostaan vettä- sekä likaahylkivänä. Raakavillassa lanoliinia on painosta noin 20% ja käyttämässämme langassa sitä on yhä jäljellä noin 5% painosta. Normaalisti villateollisuus erottelee lanoliinin villasta kemiallisesti ja myy sen kosmetiikkateollisuudelle.

Lanka värjätään käsin luonnonväreillä. Työstä vastaa raaseporilainen Anna Vasko www.aurinkokehra.fi, joka on Pohjoismaiden johtavia luonnonväreillä työskentelviä värjäreitä.