Ostamme laadukasta suomenlampaan villaa | Myssyfarmi

Ostamme laadukasta suomenlampaan villaa

Kevään kerinnät ovat nyt käynnissä monella tilalla, laidunkausi on käsillä ja kesän jälkeen koittaa jälleen uusi ja uljas Myssysyksy!

Olemme tehneet hartiavoimin töitä sen eteen, ettei laadukasta kotimaista villaa tarvitsisi enää polttaa, mutta uuden luomisessa on aina haasteensa: Mummojen puikot ovat pian tyhjäkäynnillä, sillä farmilla on akuutti tarve laadukkaalle, lajitellulle suomenlampaan luomuvillalle.

Me täällä farmilla uskomme läpinäkyvään ja reiluun toimintaan, joten ilmoitamme maksetut hinnat tässä ja nyt Pirtin Kehräämölle toimitettuna:

I-laatuinen puhdas, pitkäkuituinen, pehmeä ja lajiteltu suomenlampaan luomuvilla: 5e/kg + alv 24%

II-laatuinen lajiteltu suomenlampaan luomuvilla: 2,5e/kg + alv 24%

Lisää villojen lajittelusta ja laatukriteereistä: https://www.pirtinkehraamo.fi/kehraamo-ja-villa/kerinta-ja-villan-lajittelu

 

Tässä vaiheessa olemme toiveikkaita, että tähän hintaa markkinoilta löytyy meille luomutilojen villaan. Tässä selkeät ehdot:

1. Villojen hinta tilitetään lammastilalle toimituksen jälkeen, kun villojen laatu on tarkastettu Pirtillä.

2. Villojen toimittajilta haluamme ajantasaisen luomuasiakirjaselvityksen, josta käy ilmi eläinten luomustatus.

3. Minimierä on 30-40kg per väri, mikä on helposti pestävissä kerralla.

4. Ostamme villaa tarpeen mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä ja laatua odottaen: soitto ensin emäntä Anna Rauhansuu 0445704022 ja sitten Pirtin Kehräämölle Päivi Häkkiselle 0505436533.

5. Tämä ostotarjous saattaa herättää keskustelua ja se on ihan ok. Pieni kärsivällisyys uutta prosessia luotaessa ei olisi pahitteeksi, kiitos ...

 

Tällä hetkellä akuutti tarve on:

350 kg valkoinen villa

200kg musta villa

100kg ruskea villa

 

Ja vielä myöhemmin tänä vuonna:

500kg valkoinen

350kg musta

 

Jos hommat täällä farmilla rullaavat suunnitellusti, muutaman vuoden säteellä vuositasolla raaka-villan ostokilot lasketaan jo kymppitonneissa... Toivomme, että mahdollisimman monella tilalla on mahdollisuus panostaa jatkossa villan laatuun.

 

Yhteistyöterveisin,

Anna Rauhansuu

0445704022