Myssymummot

Myssymummot

Terttu, Salli, Soili, Ritva, Anneli, Rahkis, Päivi, Sinikka, Pirjo, Tepa, Pirjo-Riitta, Marju, Mantu, Soile ja...

Myssymummot ovat paikallisia eläkeläisrouvia, joille kutominen on intohimo. He ovat erottamaton osa Myssyfarmia ja koko brändin suola. He eivät ole kiikkustuolissa istuvia perinteisiä mummeleita, vaan aktiivisia eläkeläisiä, jotka tykkäävät myös matkustaa, hoitaa jälkikasvua, käydä tansseissa - ja onpas Terttu-mummo luvannut kokeilla suppailuakin!

Ainakin kerran kuussa kokoonnumme farmille ompeluseuroihin kahvittelemaan, juoruamaan - ja nauramaan. Samalla tietysti jaetaan uusimmat neulontavinkit ja otetaan uudet mallit työn alle.

Myssymummot ovat nähneet elämää ja niinpä he taitavat neuloja jokaiseen myssyyn vähän elämänviisauttaan mukaan. Mummot ovat ylpeitä työstään ja niinpä voit löytää heidän signeerauksena ostamastasi Myssystä.

 

KNITTED BY GRANNIES. HOW UNCOOL IS THAT?

myssy grannies, myssymummot

Salli

"Pienestä pitäen meillä on tehty paljon käsitöitä. Silloin piti itse tehdä jos halusi vaatteissa pysyä!"

Saammeko esitellä – Myssymummomme Sallin! Salli on naapuripitäjästä alun perin kotoisin, seitsemän vuotta sitten Pöytyäläistynyt eläkeläisrouva. Sallilla on Karjalaiset sukujuuret, ja tapana on tehdä paljon käsitöitä. Kutominenkin oli opittava jos halusi vaatteissa pysyä. Salli liittyi Myssymummoihin vuonna 2015, jolloin itse farmin isäntä Janne sai houkuteltua mukaan.

Kysyimme Sallilta miten tämä "työ" eroaa entisestä työstä. Salli vastasi, että eihän tätä pidä edes työnä, tämä on vapaa-ajan harrastus! Ja mitään ei ole pakko tehdä, kuten töissä aikoinaan - joku päivä kutoo viisi Myssyä ja toisena yhden. Riippuen ihan siitä miltä tuntuu.

Anneli

"Parasta on yhdessä kokoontuminen ja joukkoon kuulumisen tunne. Ja se, että aina on mielekästä tekemistä!"

Myssymummomme Anneli on varsinainen aktiivimummo. Myssyjen kutomisen lisäksi hän tekee pihatöitä, pyöräilee kesäisin, kutoo kangaspuilla ja käy kolmessa eri jumpassa joka viikko. Myssymummojen avulla hän on aina kärryillä mitä kaikkea mielenkiintoista farmilla tapahtuu, ja onhan siellä usein aikamoinen tohina päällä näin pikkuiseen pitäjään nähden...

Mikä on Myssymummomme lempimyssy? Klassinen Originals, mutta oikein kylmällä kelillä talvisin muhkea Muffi.

Soili

"Onhan se nyt aika uskomatonta, että tässä mä vaan kudon, ja seuraavana hetkenä se Myssy voi olla Ranskassa tai Japanissa!"

Tässä on Myssymummomme Soili. Ennen eläkepäiviä Soili oli maatilan emäntä, jolloin eläimet oli hoidettava arkena ja pyhänä, jouluna ja juhannuksena. Aamun illoin! Nyt Myssyjen tekeminen on mukavaa puuhaa eläkepäiviin, sitä kutoisi muutenkin koska on koko elämänsä tottunut tekemään käsillä. Mutta eipä tarvitse koskaan murehtia materiaaleista, kaupassakin voi kävellä jopa joskus lankahyllyn ohitse!

Pitihän sitä tiedustella Soililta onko hänellä jotain hyvää elämänviisautta? "Sellaista työtä ei olekaan, mitä ei opi. Jos sitä haluaa tehdä niin kyllä sen oppii. Vaikka noi vieraat kielet ovatkin vähän outoja…"