In memoriam Susi-lammas 2010-2019 | Myssyfarmi

In memoriam Susi-lammas 2010-2019

In memoriam Susi-lammas 10.3.2010 - 2.3.2019

Myssylampaiden laumanjohtaja, kunnioitettu Susi-lammas on siirtynyt vaeltamaan vehreämmille laitumille ikivihreän ruohon pariin.

Susi-lammas syntyi Rintalan tilalla 10.3.2010 ja hänet osti isäntä Janne huomenlahjaksi emännälle. Anna valitsi karitsan itse sen kauniin värin ja emouuhen vahvan luonteen takia. Karitsalla vaikutti olevan emonsa luonne ja joku voisi väittää, että emäntänsä myös.

Ei susi sutta syö, kuuluu vanha sananlasku. Niinpä karitsasta tuli Susi ja Pöytyän vaikeasta suurpetotilanteesta sekä läheltä löytyneistä peuran raadoista huolimatta ovat Myssylampaat saaneet rauhassa laiduntaa Rauhansuun rantaniityllä kaikki nämä vuodet.

Susi eli koko elämänsä Myssyfarmilla Bambin ja Onnin kaverina laiduntaen toukokuulta marraskuulle vapaasti ja talvehtien vanhassa navetassa. Myöhemmin seuraan liittyivät Mä, Pikku Karhu, Tupsu, Ammuu ja Belle. Susi oli erittäin ihmisrakas lammas, jota pääsi taatusti silittämään. Hän tunnisti nimensä ja tykkäsi heiluttaa häntää aina rapsuteltaessa.

Susi ehti myös poseerata kymmenille toimittajille esiintyen muotilehdissä aina Japania ja Sveitsiä myöten. Palkkiokaurat kiinnostivat poseeraajaa ja voikukkan lehdetkin maistuivat. Susi ehti kunnioitettavaan yhdeksän vuoden ikään, syntymäpäivät jäivät vain viikon päähän. Hänen mukaansa on nimetty kaikki Myssyfarmin luonnonmustat tuotteet, joten Susi-lampaan legenda jää elämään Myssy-ystävien keskuuteen ympäri maailmaa.

Kaipaamaan jäivät Anna, Janne, lapset, Iryna, lampaiden hoidosta vastannut Ritva-mummi, sekä koko Myssytiimi ja tietenkin Myssylampaat.