country casual, farm girls, country girls, Myssy, wool hat

Lookbook

country casual, farm girls, country girls, Myssy, wool hat

Lookbook

Lookbook

 • myssy brand photo, pöytyä, estate life, wool hat, uber cool

  THE STORY

  Our every Myssy is knitted by a real Myssy Grandma in Pöytyä. We get our unique hand-dyed yarn from our own herd of Finnsheep. Everything is organic and original in our farm and nothing is cool in Pöytyä. Except when winter hits these parts. That’s why people here have inherited the craft to knit the most perfect Myssys in the world.

   

  NOTHING IN PÖYTYÄ IS COOL. EXCEPT IN WINTER.

 • pöytyä, shakki, upper class, estate life,

  THE HERITAGE

  The tradition for aesthetics and craftsmanship has passed from one generation to another on the family farms for centuries. Many of the farms have belonged to the same family since the early 17th century. That is over 400 years of tradition to deal with and heritage to be proud of. We are country nation at heart and shall be proud of our heritage.

   

  KNITTED BY A GRANDMA. HOW UNCOOL IS THAT?

 • PÖYTYÄ UNITED

  Armas kotikuntamme täällä Varsinais-Suomessa on yksi vanhimpia asuttuja paikkoja tässä maassa, sen ensiesiintymisestä historian kirjoissa (1319) on pian tullut kuluneeksi 700 vuotta. Itseasiassa vauraita maatalousyhdyskuntia on näillä seuduilla sijainnut jo yli 1000 vuotta. Kaupunkilaisten on hyvä ymmärtää, että juuri täällä kulttuuriperimämme, johon pohjoinen estetiikan taju ja kädentaidon perinteet kuuluvat, ovat siirtyneet maatiloilla sukupolvelta toiselle vuosisatoja.

  Nykyään Pöytyällä on lähinnä peltoa, metsää, jokia, maatiloja - sekä tietysti pesäpalloareena. Sinusta saattaa vaikuttaa, ettei täällä keskellä-ei-mitään ole kerrassaan mitään kiinnostavaa. Mutta täällä on kaikki se, mitä tarvitaan maailman hienoimpien Myssyjen suunnitteluun ja neulomiseen.

  UNITED

  Viime vuosina naapurikunnat Yläne ja Karinainen ovat yhdistyneet Pöytyän kanssa ja kuntapolitiikan keskiössä onkin ollut joukkuepelien opettelu. Jotta me kaikki muistaisimme kuuluvamme samaan tiimiin, nimi United valittiin. Malliston Myssyt on nimetty paikallisten kylien mukaan, jotka ehkä ovat menettäneet koulunsa, mutta eivät karismaansa.

  BEHIND THE SCENES

  Inpsiraation tälle mallistolle antoi mökiltä löytynyt 90-luvun konepaja Siirtoruuvin mainospipo. Kuusivuotiaan mielestä se oli mahdottoman mukava ja tyylikäs, ja joskus lasten suusta kuulee totuuden. Jussi-enon vanha edustustakki istui kuin valettu ja ainut oikea kuvauspaikka löytyi jo kuolleeksi julistetulta kirkonkylältä. Olkoot tämä uuden alku!

 • countrycasual banner

  COUNTRY CASUAL

   

  Smart casual is always a good choice, but how about Country Casual?

  It fits into any dress code you may think of and it has nothing to do with business. This minimalistic Myssy is surprisingly warm and wind-proof and it brings a rural twist in your urban look. Isn't is so uncool to keep yourself warm...

   

   

  IT CAN'T GO OUT OF FASHION. IT NEVER WAS.

   

   

 • Blueberry Muffi

  MUFFI

  Muhkeat Muffit  juhlistavat ulkopuolisuutta voimavarana. Heitä, jotka eivät tarvitse muita taakseen. Heitä, jotka kulkevat omia polkujaan. Heitä, jotka eivät pelkää rikkoa kaavoja. Ja hei, kuka oikeasti haluaa olla keskinkertainen?

  Tätä mallistoa inspiroi ITE-taide ja Enkelipuisto täällä Pöytyällä. Ei ole mikään salaisuus, ettei meillä täällä farmilla ole taiteiden alan koulutusta. Puisto kierrätysmetallista työstettyine patsaineen on kansantaiteilija Kyösti Iitin luomus ja taatusti paikkakunnan tärkein vierailukohde.

  ITE-taiteilijat eivät pidä ammattitaiteilijoita esikuvinaan tai tarvitse ohjausta ja instituutioiden tukea taiteen tekemisessä. Nykykansantaide o­n tekijänsä elinympäristöön ja kokemusmaailmaan sitoutuvaa taidetta – tapa elää esteettisiä arvoja korostavaa hyvää elämää. Inspiroidu!

   

   

  FEEL LIKE AN OUTSIDER? LOOK LIKE ONE TOO.

 • lauri tilkanen, farmesteri, field credible

  FARMESTERS

  Farmesterit ovat ammatistaan ylpeitä viljelijöitä, jotka hoitavat traktorihommansa hymyssä suin. Heidän päivittäisellä työllään, jos jollain tässä maailmassa, on merkitystä, sillä meidän kaikkien täytyy syödä. Heille ylisukupolvisen perinteen jatkaminen on lopulta ollut itsestäänselvyys, vaikka maailmaa olisi tullut välillä nähtyäkin. Farmesteri ei tee kvartaalisuunnitelmaa sukutilalleen, hän tekee 25-vuotissuunnitelmia.

  Aito Farmesteri ei halua rakentaa aitoja maaseudun ja kaupungin välille, vaan pikemminkin toimia linkkinä niiden välillä ja nauttia molempien hyvistä puolista. Isolla Kirkolla poikkeavan Farmesterin saattaa joku joskus sekoittaa hipsteriin - mitä hän ei tietenkään ole.

   

  IT'S NOT STREET CREDIBLE, IT'S FIELD CREDIBLE

   
 • myssy wool hat, in the woods, cool wool hat

  IN THE WOODS

  Täällä farmilla pellot ovat meidän meremme ja useiden mallistojen inspiraation lähde, mutta nyt on aika lähteä metsään. Vuosisatoja Suomi on elänyt metsästä - kun peltotyöt oli tehty ja maa roudassa, lähtivät miehet savottaan. Yhä tänä päivänä metsätalous on monen tilan talouden kulmakivenä.

  Tämä uraauurtava mallistomme juhlii suomalaisen metsän väreissä koko vuoden ympäri.

   

   

  IF YOU CARE FOR THE ENVIRONMENT, LOOK LIKE IT TOO. 

 • myssy luksus, luxury hat, ethical fur

  LUKSUS

  Ennen maailmassa se mitä tarvittiin, tehtiin yleensä itse käsin alusta alkaen ja suunniteltiin niin, että se kestää käyttöä vuosia eteenpäin. Vaikka mitään turhaa ei tehty tai hankittu, arjen estetiikka oli tärkeää. Tällaisia hyödykkeitä me kutsumme nykyään “uudeksi luksukseksi” – hyvin suunniteltuja, huolella tehtyjä ja uniikkeja tuotteita, joiden estetiikka hivelee silmää ja joiden etiikassa ei ole tingitty. Niinpä me viemme sinut suurille pöytyäläisille tiloille. Ne rakennettiin jokunen vuosisata sitten kodeiksi ja paikallisen elämän keskuksiksi, ja siellä ne yhä seisovat kauniina ja ylväinä – parempina kuin uudet. 

  Myssy Luksus –malliston tuotteet on neulottu käsin 100% suomenlampaan luomuvillasta ja niitä koristaa eettisin mahdollinen turkistupsu, joka on tehty käsin suomenlampaan luomutaljasta. Kaikki raaka-aineet tulevat Rintalan luomutilalta ja ne on työstetty 100% Suomessa.

   

   

  BUY ONCE, USE ALWAYS. NEVER FEEL LIKE ORDINARY.

 • originals-persikka

  ORIGINALS

  Myssy Originals oli ensimmäinen mallistomme, joka lanseerattiin syyskuussa 2009. Siitä asti tämä ajaton ja rakastettu surffihenkinen mallisto on muodostanut Myssyjen selkärangan. Useimmat Originals-myssyt ovat pysyneet muuttumattomina vuodesta toiseen ja tänä syksynä Originalsit ovat juhlivat kaikissa 24 neljässä luonnonväreillä värjätyssä sävyssä, valitse suosikkisi!

  Originals on sekoitus vuosisataista maatilaperinnettä ja isäntä Jannen aiempaa uraa ammattilaissurffaajana. Joillakin malliston tuotteilla on tarina kerrottavanaan, esimerkiksi FIN-24 on isännänpurjenumero ja Takala hänen vanha surffikaverinsa… Jos löydät itsesi jatkuvasti ikävöimästä rannoille tai vuorille, Originals on sinun
  juttusi…

   

  YOU CAN'T GET MORE ORGANIC. OR MORE ORIGINAL.

 • tube, scarf,

  MYSSYTUUBI

  Myssytuubi syntyi tarpeeseen. Suomen talvi on pitkä, kylmä sekä tuulinen, ja itsensä lämpimänä pitäminen on toki vähän noloa...

  Tuubia voit pitää sisällä ja ulkona vuoden ympäri, se on kuin toinen iho

   

   

  WANT TO HAVE SOME CHARACTER?

 • KAAMOS

  Tämä mallisto on ammentanut inspiraationsa marraskuisen maaseudun harmaudesta ja karuudesta.

  "En yrittänyt taistella harmautta vastaan värein, vaan tein rauhan kaamoksen kanssa. Mallisto sai jäädä luonnonväreihin. Kynnetty maa on kuin riisuttu maa ja sen suorat vaot ovat kuin neulotut - yksi oikein ja yksi nurin. Mallisto piti kuvata paljaalla kyntöpellolla, mutta kuvaus aamuna lumi oli pukenut maan valkoiseen. Kuin lisätäkseen sille tupsun"  -emäntä

   

  DARE TO WEAR?