Lookbook | Myssyfarmi
country casual, farm girls, country girls, Myssy, wool hat

Lookbook

country casual, farm girls, country girls, Myssy, wool hat

Lookbook

Lookbook

 • pöytyä, shakki, upper class, estate life,

  THE HERITAGE

  Omintakeinen pohjoinen estetiikan taju ja kädentaidon perinteet ovat siirtyneet maatiloilla sukupolvelta toiselle vuosisatoja. Talvet tehtiin puhdetöitä, ja kaikki langoista lähtien valmistettiin itse. Tästä satojen vuosien kulttuuriperimästä on syytä olla ylpeä, ja siitä myös me ammennamme inspiraatiomme. Osana sukupolvien ketjua oma paikka tuntuu merkitykselliseltä.

   

 • PÖYTYÄ UNITED

  Kuntaliitoksista on kulunut tasan vuosikymmen ja kylien välistä joukkuepeliä treenataan täällä Pöytyällä yhä kovasti. Malliston Myssyt on nimetty kylien mukaan, jotka ehkä ovat menettäneet koulunsa, mutta eivät karismaansa. Haverin koulu on juuri saanut uuden elämän meidän päämajanamme ja karisma vain kasvaa!

  KANSALLISLAJIMME PESÄPALLO

  Jos jokin pöytyäläisiä yhdistää, se on pesäpallo! Vai miltä kuulostaa 980 henkeä pelissä seuraamassa SuperPesis-karsintaa 8500 asukkaan kunnassa. Tämä malliston kuvat on kuvattu yhteistyökumppanimme Pöytyän Urheilijoiden naisten ja miesten Ykköspesis-joukkueiden pelaajien päällä.

  MIKÄ SE PÖYTYÄ OLIKAAN?

  Tänä vuonna on tullut kuluneeksi tasan 700 vuotta siitä, kun Pöytyä mainittiin kirjoissa ja kansissa ensi kerran. Että terkkuja sinne Isolle Kirkolle vaan! Sinusta saattaa vaikuttaa, ettei täällä keskellä-ei-mitään ole kerrassaan mitään kiinnostavaa. Mutta täällä on kaikki se, mitä tarvitaan maailman hienoimpien Myssyjen suunnitteluun ja neulomiseen.

   

 • sNOw

  Me täällä farmilla rakastamme lunta. Lumi tuo valon pimeyteen ja sukset alkavat luistaa! Viime vuosina valkoiset talvet vaan ovat olleet harvassa täällä Pöytyällä. Monet kuvaukset on poseerattu mustassa marraskuussa hiihtokamppeissa pellon pientareella. Mutta kun maa on musta ja kaipuu hangille tarpeeksi kova, pitää katseet suunnata pohjoiseen.

  KUUSAMO
  Pakkasimme kassit täyteen eturivin hiihtoasuja suoraan kantatilan vintiltä ja otimme suunnan kohti Koillismaata. Tämän malliston Myssyt on nimetty Kuusamon tunturien ja vaarojen mukaan, kuvat on otettu Rukatunturilla ja mallit ovat paikallisia eräoppaita. Meille Kuusamo on valkoinen paratiisi, jossa mieli lepää ja inpsiraatio saapuu kuin varkain.

  INSPIRAATIO
  Tässä mallistossa on jotain retroa, inspiraatio tulee jostakin syvältä 80-luvun hiihtokulttuurista. ”Ostin juuri tuollaisen samanlaisen Ylläkseltä vuonna 1983!” hihkaisi myssymummo Sinikka, kun nämä Myssyt otettiin tuotantoon.

   

 • MUFFI DUO KIDS

  Onko tylsää? No ei ole enää, leikitään yhdessä! Supersuosittu Muffi-mallisto on nyt vihdoin saatavilla myös lapsille ja vieläpä paljon hauskempana kuin aikuisille. Totesimme, että yksi plus yksi on paljon enemmän kuin kaksi, ehkä ainakin neljä! Eikä ketään saa jättää yksin. Näistä aineksista syntyi Muffi Duo, joka leikkii väreillä tylsyyttä vastaan.

   

 • EETTERI

  Eetteri - viides elementti
  Maa, vesi, tuli ja ilma sekä mystinen eetteri. Eetteri oli antiikin ja keskiajan luonnontieteissä näkymäton ja painoton aine, jonka katsottiin täyttävän kuunylisen kaikkeuden ja toimivan valon ja muun sähkömagneettisen säteilyn väliaineena. Vaikka teoria on sittemmin kumottu, modernissa fysiikassa eetterin olemassaoloa tai olemattomuutta ei voida mitenkään todistaa. Tässä se nyt sitten on.

  Eetteri-Myssy kannattelee neljää tupsua. Sana on muuten peräisin kreikkalaisen mytologian Aitherista, joka oli ylemmän taivaan tai avaruuden henkilöitymä. Jotain eteeristä tässä on?
  Kuvissa poseeraa maajoukkuehiihtäjä Johanna Matintalo, Pöytyän lahja maailmalle. Hänen elementtinsä on lumi.

   

 • countrycasual banner

  COUNTRY CASUAL

  Smart casual on aina hyvä valinta, mutta mitä pidät uudesta Country Casualista? Se sopii mihin tahansa pukeutumiskoodiin, eikä sillä ole mitään tekemistä bisnespukeutumisen kanssa. Tämä minimalistinen Myssy on yllättävän lämmin ja tiivis, ja se tuo urbaaniin tyyliisi mukavan tuulahduksen maaltaa. Eikö olekin uncoolia pitää itsensä lämpimänä?

   

 • MUFFI

  Muhkeat Muffit  juhlistavat ulkopuolisuutta voimavarana. Heitä, jotka eivät tarvitse muita taakseen. Heitä, jotka kulkevat omia polkujaan. Heitä, jotka eivät pelkää rikkoa kaavoja. Ja hei, kuka oikeasti haluaa olla keskinkertainen?

  Tätä mallistoa inspiroi ITE-taide ja Enkelipuisto täällä Pöytyällä. Ei ole mikään salaisuus, ettei meillä täällä farmilla ole taiteiden alan koulutusta. Puisto kierrätysmetallista työstettyine patsaineen on kansantaiteilija Kyösti Iitin luomus ja taatusti paikkakunnan tärkein vierailukohde.

  ITE-taiteilijat eivät pidä ammattitaiteilijoita esikuvinaan tai tarvitse ohjausta ja instituutioiden tukea taiteen tekemisessä. Nykykansantaide o­n tekijänsä elinympäristöön ja kokemusmaailmaan sitoutuvaa taidetta – tapa elää esteettisiä arvoja korostavaa hyvää elämää. Inspiroidu!

   

 • FARMESTERS

  Farmesterit ovat ammatistaan ylpeitä viljelijöitä, jotka hoitavat traktorihommansa hymyssä suin. Heidän päivittäisellä työllään, jos jollain tässä maailmassa, on merkitystä, sillä meidän kaikkien täytyy syödä. Heille ylisukupolvisen perinteen jatkaminen on lopulta ollut itsestäänselvyys, vaikka maailmaa olisi tullut välillä nähtyäkin. Farmesteri ei tee kvartaalisuunnitelmaa sukutilalleen, hän tekee 25-vuotissuunnitelmia.

  Aito Farmesteri ei halua rakentaa aitoja maaseudun ja kaupungin välille, vaan pikemminkin toimia linkkinä niiden välillä ja nauttia molempien hyvistä puolista. Isolla Kirkolla poikkeavan Farmesterin saattaa joku joskus sekoittaa hipsteriin - mitä hän ei tietenkään ole.

   

 • myssy luksus, luxury hat, ethical fur

  LUKSUS

  Ennen maailmassa se mitä tarvittiin, tehtiin yleensä itse käsin alusta alkaen ja suunniteltiin niin, että se kestää käyttöä vuosia eteenpäin. Vaikka mitään turhaa ei tehty tai hankittu, arjen estetiikka oli tärkeää. Tällaisia hyödykkeitä me kutsumme nykyään “uudeksi luksukseksi” – hyvin suunniteltuja, huolella tehtyjä ja uniikkeja tuotteita, joiden estetiikka hivelee silmää ja joiden etiikassa ei ole tingitty. Niinpä me viemme sinut suurille pöytyäläisille tiloille. Ne rakennettiin jokunen vuosisata sitten kodeiksi ja paikallisen elämän keskuksiksi, ja siellä ne yhä seisovat kauniina ja ylväinä – parempina kuin uudet. 

  Myssy Luksus –malliston tuotteet on neulottu käsin 100% suomenlampaan luomuvillasta ja niitä koristaa eettisin mahdollinen turkistupsu, joka on tehty käsin suomenlampaan luomutaljasta. Kaikki raaka-aineet tulevat Rintalan luomutilalta ja ne on työstetty 100% Suomessa.

   

 • ORIGINALS

  Täällä farmilla me surffaamme nykyään lähinnä pelloilla, mutta intohimo lajiin ei koskaan kuole. Niinpä yhteistyö purjelautailun Raceboard -luokan hallitsevan maailmanmestarin, Aleksandra Blinnikan kanssa on meille enemmän kuin ylpeyden aihe!

  Haluamme tehdä yhteistyötä sellaisten urheilijoiden kanssa, jotka ovat intohimoisia omassa lajissaan, ja jakavat samat arvot ja juuret kanssamme. Vaikka Aleksandralla on taskussaan maailmanmestaruus, siintää kansainvälinen läpimurto yhä edessäpäin. Olemme iloisia, että voimme tukea häntä tällä matkalla! Valtaosan ajastaan luonnossa viettävä urheilija tarvitsee Myssyään vuoden ympäri: pohjoisen kesän viileissä vesissä ja kylmissä tuulissa Myssy ei ole koskaan liian kuuma tai kylmä päähine.

  Tuoreille Myssy-ystävillemme voi tulla yllätyksenä, että pöytyäläisellä farmillamme on myös juuret pohjoisen surffikulttuurissa. Isäntä ja perustaja Janne on tehnyt ammattilaisuran FIN-24:na, yhtenä Suomen menestyneimpänä purjelautailijana. Jannen ura sai alkunsa Pöytyällä Pyhäjärven rannoilla 1980-luvulla ja nyt tänä keväänä oli aika viedä Aleksandra tutustumaan tähän Pöytyän legendaariseen surffimekkaan, Pehkurantaan. Kirpeässä toukokuisessa tuulessa Aleksandra näytti, miten vesillä pidetään hauskaa.

  "Tässä lajissa Myssy on välttämättömyys, pää tulee pitää lämpimänä. Mutta tottakai Myssyn käyttäminen on myös osa surffaajan elämäntyyliä”, Aleksandra hymyilee.

 • myssy wool hat, in the woods, cool wool hat

  ORIGINALS WOODS

  Täällä farmilla pellot ovat meidän meremme ja useiden mallistojen inspiraation lähde, mutta nyt on aika lähteä metsään. Vuosisatoja Suomi on elänyt metsästä - kun peltotyöt oli tehty ja maa roudassa, lähtivät miehet savottaan. Yhä tänä päivänä metsätalous on monen tilan talouden kulmakivenä.

  Tämä uraauurtava mallistomme juhlii suomalaisen metsän väreissä koko vuoden ympäri.

   

 • tube, scarf,

  MYSSYTUUBI

  Myssytuubi syntyi tarpeeseen. Suomen talvi on pitkä, kylmä sekä tuulinen, ja kaula täytyy pitää suojassa.

  Jotkut ihmiset ovat yksinkertaisesti huivi-ihmisiä: heillä on hyvännäköinen huivi kiedottuna ympärilleen näyttäen lämpimältä ja luonnolliselta.

  Ja taas toisille meistä se on vain epämukava asuste. Koska on kylmä, se on lähes pakollinen, mutta sen kietominen kaulan ympärille on hankalaa, eikä lopputulos miellytä.

  Emäntä ihastui myssykaulurin helppouteen, mutta se oli turhan iso päivittäiseen käyttöön. ”Koska lapsillakin on pienet kaulurit käytössä, miksemme mekin voisi…?” tuumasi Emäntä.

  Näin myssytuubi luotiin, sitä käytettiin talven yli, siihen rakastuttiin – ja se otettiin valikoimiin.

   

   

 • KAAMOS

  Tämä mallisto on ammentanut inspiraationsa marraskuisen maaseudun harmaudesta ja karuudesta.

  "En yrittänyt taistella harmautta vastaan värein, vaan tein rauhan kaamoksen kanssa. Mallisto sai jäädä luonnonväreihin. Kynnetty maa on kuin riisuttu maa ja sen suorat vaot ovat kuin neulotut - yksi oikein ja yksi nurin. Mallisto piti kuvata paljaalla kyntöpellolla, mutta kuvaus aamuna lumi oli pukenut maan valkoiseen. Kuin lisätäkseen sille tupsun"  -emäntä

   

 • NOBLES

  Nobles - Wistolan herrasväki on syksyn 2019 päämallistomme, joka juhlistaa yksinkertaisessa kauneudessaan Pöytyän seitsemää vuosisataa.

  Maailman myssypääkaupunki oli tapahtumien keskiössä jo aikana, jolloin ritarit ratsastivat Piimätiellä. Kerran kauan kauan sitten maat, jotka nyt kuuluvat farmille, olivat Wistolan luutnantin puustellin peltoja, ja Vistolan kylä toimi näyttämönä aikansa merkittäville tapahtumille ja henkilöille. Komea puustelli löytyy enää vain vanhoista valokuvista, mutta Vistolan kylä elää ja kukoistaa. Tutustukaamme siis siihen yhdessä herrasväen kanssa!

  Tämän malliston Myssyt on nimetty Wistolan puustellin ritarien ja heidän rouviensa mukaan.

   

 • MYSSY PANTA

  Myssyn alkuvuosina, kun Janne asui Davosissa ja neuloi huvikseen (noh, onhan meillä vieläkin hauskaa!), Myssy Panta oli yksi suosituimmista tuotteista. Aurinkoiset kevätpäivät, valkoisena hohtavat hanget ja hyvä hiihtoseura vuoren huipulle vaeltaessa… Ja kaikilla päässään Myssypanta! Niitä neulottiin jopa tiimiväreissä isännän siroissa käsissä.

  Sinun ei tietenkään tarvitse kiivetä vuorille käyttääksesi Myssy Pantaa. Se on oiva päähine myös kaupungille tai vaikka sauvakävelylle.

  Myssy Panta on pitänyt alkuperäisen muotonsa ja mallinsa, mutta matkalla villa on vaihtunut suomalaiseen luomuvillaan ja isännän sijaan nämä ovat Soili-mummon neulomia. Tarjoamme Myssy-ystävillemme 14 herkullista väriä!