country casual, farm girls, country girls, Myssy, wool hat

Lookbook

country casual, farm girls, country girls, Myssy, wool hat

Lookbook

Lookbook

 • pöytyä, shakki, upper class, estate life,

  THE HERITAGE

  Omitakeinen pohjoinen estetiikan taju ja kädentaidon perinteet ovat siirtyneet maatiloilla sukupolvelta toiselle vuosisatoja. Talvet tehtiin puhdetöitä ja kaikki langoista lähtien valmistettiin itse. Tästä satojen vuosien kulttuuriperimästä on syytä olla ylpeä ja siitä myös me ammennamme inspiraatiomme. Osana sukupolvien ketjua oma paikka tuntuu merkitykselliseltä.

   

  KNITTED BY GRANNIES. HOW UNCOOL IS THAT?

 • PÖYTYÄ UNITED

  UNITED WE STAND

  Kuntaliitoksista on kulunut tasan vuosikymmen ja kylien välistä joukkuepeliä treenataan täällä Pöytyällä yhä kovasti. Malliston Myssyt on nimetty kylien mukaan, jotka ehkä ovat menettäneet koulunsa, mutta eivät karismaansa. Haverin koulu on juuri saanut uuden elämän meidän päämajanamme ja karisma vain kasvaa!

  KANSALLISLAJIMME PESÄPALLO

  Jos jokin pöytyäläisiä yhdistää, se on pesäpallo! Vai miltä kuulostaa 980 henkeä pelissä seuraamassa SuperPesis-karsintaa 8500 asukkaan kunnassa. Tämä malliston kuvat on kuvattu yhteistyökumppanimme Pöytyän Urheilijoiden naisten ja miesten Ykköspesis-joukkueiden pelaajien päällä.

  MIKÄ SE PÖYTYÄ OLIKAAN?

  Tänä vuonna on tullut kuluneeksi tasan 700 vuotta siitä, kun Pöytyä mainittiin kirjoissa ja kansissa ensi kerran. Että terkkuja sinne Isolle Kirkolle vaan! Sinusta saattaa vaikuttaa, ettei täällä keskellä-ei-mitään ole kerrassaan mitään kiinnostavaa. Mutta täällä on kaikki se, mitä tarvitaan maailman hienoimpien Myssyjen suunnitteluun ja neulomiseen.

 • sNOw

  Me täällä farmilla rakastamme lunta. Lumi tuo valon ja sukset alkavat luistamaan! Viime vuosina valkoiset talvet vaan ovat olleet harvassa täällä Pöytyällä. Viime vuoden tammikuussa maa oli musta ja kaipuu hangille oli kova, niinpä kysyimme ”no snow, ei lunta?” - ja keksimme, miten kuvata hiihtomyssyt ilman hankia.

  TÄHTI

  Meillä oli suuri kunnia saada malliksemme naapurin tyttö, A-maajoukkueen hiihtäjä ja Suomen Olympia-edustaja Johanna Matintalo. Kuvat otettiin täällä Pöytyällä Aurajokilaakson lumettomilla pelloilla.

  INSPIRAATIO

  Tässä mallistossa on jotain retroa, inspiraatio tulee jostakin syvältä 80-luvun hiihtokulttuurista. ”Ostin juuri tuollaisen samanlaisen Ylläkseltä vuonna 1983!” hihkaisi myssymummo Sinikka, kun nämä Myssyt otettiin tuotantoon. Raitojen kiehtovat väriyhdistelmät tulevat emäntä Annan isoäidin Kaijan samaisella vuosikymmenellä neulomista villasukista. Kaijalla oli poikkeuksellinen silmä väreille ja ne olivat hänelle energian lähde.

  sNOw, no snow?

 • MUFFI DUO KIDS

  Onko tylsää? No ei ole enää, leikitään yhdessä! Supersuosittu Muffi-mallisto on nyt vihdoin saatavilla myös lapsille ja vieläpä paljon hauskempana kuin aikuisille. Totesimme, että yksi plus yksi on paljon enemmän kuin kaksi, ehkä ainakin neljä! Eikä ketään saa jättää yksin. Näistä aineksista syntyi Muffi Duo, joka leikkii väreillä tylsyyttä vastaan.

   

  LET'S PLAY!

 • HERD

  Kuinka monta tupsua on liian monta tupsua? Parempi ottaa selvää! Herd ei ole mikään keskinkertainen hattu.

  Pidämme ihmisistä, jotka elävät elämäänsä täynnä intohimoa ja uteliaisuutta. Mitä ikinä he tekevätkään, he tekevät sen täysillä. All in. Tämän malliston suunnittelua ohjasi halu luoda jotain ihmeellistä ja epätavallista.

  Täällä farmilla me rakastamme elämäämme Pöytyällä, mutta niin myös työtämme muodin parissa. Pihalla juoksevat lapset tupsumyssyineen ovat niin söpöjä, kuin pieniä tonttuja. Jotain hurjan kiehtovaa on myös siinä miten aasialainen asiakas ei voi ohittaa tupsumyssyjen riviä hypistelemättä niitä. Tupsuissa on vetovoimaa, jota on vaikea selittää. Niinpä aloimme pohtia, kuinka monta tupsua on liikaa?

  Jos kolme yhdessä Myssyssä on jo liikaa? Tai jos pitäisi lisätä kuusi? Mitä enemmän, sen parempi? Tavallaan kyllä, mutta hatun ei pidä olla mikään installaatio, joka ei pysy päässä. Niinpä päädyimme neljään. Se on vähän överiä, mutta yhä käytännöllistä. Toki luvusta voi halutessaan löytää myös jotain symbolista, kerran Myssytonttujakin on neljä…  Näin syntyi the Herd mallisto, Laumassa. Lauman Myssyt saivat nimensä pienten eläinten* mukaan, jotka myös viihtyvät laumassa.

  Ennen kaikkea Herd ei ole mikään keskinkertainen hattu. Se on suunniteltu heille, jotka elävät täysillä – ja  osaavat leikkiä tyyleillä. Ja tämähän ei sitten tarkoita vain lapsia, myös aikuiset viihtyvät Laumassa. Tupsut tehoavat, kävelit sitten Seinäjoen tai Soulin kaduilla.

  There is not another you. There is not another Myssy. There is certainly not another Herd.

   

  *Huomioithan, että näitä Myssyjä valmistettaessa ei satutettu yhtään eläintä, pientä tai isoa.

   

  THERE IS NOT ANOTHER YOU. THERE IS NOT ANOTHER MYSSY. THERE IS CERTAINLY NOT ANOTHER HERD.

 • countrycasual banner

  COUNTRY CASUAL

  Smart casual on aina hyvä valinta, mutta mitä pidät uudesta Country Casualista? Se sopii mihin tahansa pukeutumiskoodiin, eikä sillä ole mitään tekemistä bisnespukeutumisen kanssa. Tämä minimalistinen Myssy on yllättävän lämmin ja tiivis, ja se tuo urbaaniin tyyliisi mukavan tuulahduksen maaltaa. Eikö olekin uncoolia pitää itsensä lämpimänä?

   

  IT CAN'T GO OUT OF FASHION. IT NEVER WAS.

   

   

 • Blueberry Muffi

  MUFFI

  Muhkeat Muffit  juhlistavat ulkopuolisuutta voimavarana. Heitä, jotka eivät tarvitse muita taakseen. Heitä, jotka kulkevat omia polkujaan. Heitä, jotka eivät pelkää rikkoa kaavoja. Ja hei, kuka oikeasti haluaa olla keskinkertainen?

  Tätä mallistoa inspiroi ITE-taide ja Enkelipuisto täällä Pöytyällä. Ei ole mikään salaisuus, ettei meillä täällä farmilla ole taiteiden alan koulutusta. Puisto kierrätysmetallista työstettyine patsaineen on kansantaiteilija Kyösti Iitin luomus ja taatusti paikkakunnan tärkein vierailukohde.

  ITE-taiteilijat eivät pidä ammattitaiteilijoita esikuvinaan tai tarvitse ohjausta ja instituutioiden tukea taiteen tekemisessä. Nykykansantaide o­n tekijänsä elinympäristöön ja kokemusmaailmaan sitoutuvaa taidetta – tapa elää esteettisiä arvoja korostavaa hyvää elämää. Inspiroidu!

   

   

  FEEL LIKE AN OUTSIDER? LOOK LIKE ONE TOO.

 • FARMESTERS

  Farmesterit ovat ammatistaan ylpeitä viljelijöitä, jotka hoitavat traktorihommansa hymyssä suin. Heidän päivittäisellä työllään, jos jollain tässä maailmassa, on merkitystä, sillä meidän kaikkien täytyy syödä. Heille ylisukupolvisen perinteen jatkaminen on lopulta ollut itsestäänselvyys, vaikka maailmaa olisi tullut välillä nähtyäkin. Farmesteri ei tee kvartaalisuunnitelmaa sukutilalleen, hän tekee 25-vuotissuunnitelmia.

  Aito Farmesteri ei halua rakentaa aitoja maaseudun ja kaupungin välille, vaan pikemminkin toimia linkkinä niiden välillä ja nauttia molempien hyvistä puolista. Isolla Kirkolla poikkeavan Farmesterin saattaa joku joskus sekoittaa hipsteriin - mitä hän ei tietenkään ole.

   

  IT'S NOT STREET CREDIBLE, IT'S FIELD CREDIBLE

   
 • myssy luksus, luxury hat, ethical fur

  LUKSUS

  Ennen maailmassa se mitä tarvittiin, tehtiin yleensä itse käsin alusta alkaen ja suunniteltiin niin, että se kestää käyttöä vuosia eteenpäin. Vaikka mitään turhaa ei tehty tai hankittu, arjen estetiikka oli tärkeää. Tällaisia hyödykkeitä me kutsumme nykyään “uudeksi luksukseksi” – hyvin suunniteltuja, huolella tehtyjä ja uniikkeja tuotteita, joiden estetiikka hivelee silmää ja joiden etiikassa ei ole tingitty. Niinpä me viemme sinut suurille pöytyäläisille tiloille. Ne rakennettiin jokunen vuosisata sitten kodeiksi ja paikallisen elämän keskuksiksi, ja siellä ne yhä seisovat kauniina ja ylväinä – parempina kuin uudet. 

  Myssy Luksus –malliston tuotteet on neulottu käsin 100% suomenlampaan luomuvillasta ja niitä koristaa eettisin mahdollinen turkistupsu, joka on tehty käsin suomenlampaan luomutaljasta. Kaikki raaka-aineet tulevat Rintalan luomutilalta ja ne on työstetty 100% Suomessa.

   

   

  BUY ONCE, USE ALWAYS. NEVER FEEL LIKE ORDINARY.

 • originals-persikka

  ORIGINALS

  Myssy Originals oli ensimmäinen mallistomme, joka lanseerattiin syyskuussa 2009. Siitä asti tämä ajaton ja rakastettu surffihenkinen mallisto on muodostanut Myssyjen selkärangan. Useimmat Originals-myssyt ovat pysyneet muuttumattomina vuodesta toiseen ja tänä syksynä Originalsit ovat juhlivat kaikissa 24 neljässä luonnonväreillä värjätyssä sävyssä, valitse suosikkisi!

  Originals on sekoitus vuosisataista maatilaperinnettä ja isäntä Jannen aiempaa uraa ammattilaissurffaajana. Joillakin malliston tuotteilla on tarina kerrottavanaan, esimerkiksi FIN-24 on isännänpurjenumero ja Takala hänen vanha surffikaverinsa… Jos löydät itsesi jatkuvasti ikävöimästä rannoille tai vuorille, Originals on sinun
  juttusi…

   

  YOU CAN'T GET MORE ORGANIC. OR MORE ORIGINAL.

 • myssy wool hat, in the woods, cool wool hat

  ORIGINALS WOODS

  Täällä farmilla pellot ovat meidän meremme ja useiden mallistojen inspiraation lähde, mutta nyt on aika lähteä metsään. Vuosisatoja Suomi on elänyt metsästä - kun peltotyöt oli tehty ja maa roudassa, lähtivät miehet savottaan. Yhä tänä päivänä metsätalous on monen tilan talouden kulmakivenä.

  Tämä uraauurtava mallistomme juhlii suomalaisen metsän väreissä koko vuoden ympäri.

   

   

  IF YOU CARE FOR THE ENVIRONMENT, LOOK LIKE IT TOO. 

 • tube, scarf,

  MYSSYTUUBI

  Myssytuubi syntyi tarpeeseen. Suomen talvi on pitkä, kylmä sekä tuulinen, ja kaula täytyy pitää suojassa.

  Jotkut ihmiset ovat yksinkertaisesti huivi-ihmisiä: heillä on hyvännäköinen huivi kiedottuna ympärilleen näyttäen lämpimältä ja luonnolliselta.

  Ja taas toisille meistä se on vain epämukava asuste. Koska on kylmä, se on lähes pakollinen, mutta sen kietominen kaulan ympärille on hankalaa, eikä lopputulos miellytä.

  Emäntä ihastui myssykaulurin helppouteen, mutta se oli turhan iso päivittäiseen käyttöön. ”Koska lapsillakin on pienet kaulurit käytössä, miksemme mekin voisi…?” tuumasi Emäntä.

  Näin myssytuubi luotiin, sitä käytettiin talven yli, siihen rakastuttiin – ja se otettiin valikoimiin.

   

   

  WANT TO HAVE SOME CHARACTER?

 • KAAMOS

  Tämä mallisto on ammentanut inspiraationsa marraskuisen maaseudun harmaudesta ja karuudesta.

  "En yrittänyt taistella harmautta vastaan värein, vaan tein rauhan kaamoksen kanssa. Mallisto sai jäädä luonnonväreihin. Kynnetty maa on kuin riisuttu maa ja sen suorat vaot ovat kuin neulotut - yksi oikein ja yksi nurin. Mallisto piti kuvata paljaalla kyntöpellolla, mutta kuvaus aamuna lumi oli pukenut maan valkoiseen. Kuin lisätäkseen sille tupsun"  -emäntä

   

  DARE TO WEAR?