Lookbook

Lookbook

 • MUFFIMYSSY

  MUFFIMYSSY - ULKOPUOLISILLE

  Muhkeat Muffit juhlistavat ulkopuolisuutta voimavarana. Heitä, jotka eivät tarvitse muita taakseen. Heitä, jotka kulkevat omia polkujaan. Heitä, jotka eivät pelkää rikkoa kaavoja. Ja hei, kuka oikeasti haluaa olla keskinkertainen?

  Tätä mallistoa inspiroi ITE-taide. Ei ole mikään salaisuus, ettei meillä täällä farmilla ole alan koulutusta. Mallisto kuvattiin täällä Pöytyällä paikassa nimeltä Enkelipuisto. Puisto kierrätysmetallista työstettyine patsaineen on kansantaiteilija Kyösti Iitin luomus ja taatusti paikkakunnan tärkein vierailukohde. Mallina japanilainen Myssy-ystävämme ihana Chii.

  ITE-taiteilijat eivät pidä ammattitaiteilijoita esikuvinaan tai tarvitse ohjausta ja instituutioiden tukea taiteen tekemisessä. Nykykansantaide o­n tekijänsä elinympäristöön ja kokemusmaailmaan sitoutuvaa taidetta – tapa elää esteettisiä arvoja korostavaa hyvää elämää. Inspiroidu!

   

  Muhkeat Muffit juhlistavat ulkopuolisuutta voimavarana - heitä, jotka kulkevat omia polkujaan.

 • MYSSY LUKSUS

  Joskus kauan sitten elämisen sykli oli hyvin erilainen. Ei ollut kiire minnekään, eikä mietitty asioita vain seuraavaan lomaan asti. Työtä tehtiin vuoden kierron mukaan ja suunnitelmat tehtiin vuosiksi eteenpäin. Se mitä tarvittiin, tehtiin yleensä itse käsin alusta alkaen ja suunniteltiin niin, että se kestää käyttöä vuosia eteenpäin. Tällaisia hyödykkeitä me kutsumme nykyään “uudeksi luksukseksi” – uniikkeja ja kauniita tuotteita, jotka on suunniteltu kestämään. Vaikka mitään turhaa ei tehty tai hankittu, arjen estetiikka oli tärkeää. Niinpä me viemme sinut suurille pöytyäläisille tiloille, jotka rakennettiin jokunen vuosisata sitten kodeiksi ja paikallisen elämän keskuksiksi, ja siellä ne yhä seisovat kauniina ja ylväinä – parempina kuin uudet.    

   

  Luksus myssyjä koristaa eettisin mahdollinen turkistupsu, joka on tehty käsin suomenlampaan luomutaljasta.

 • IN THE WOODS

  Täällä farmilla pellot ovat meidän meremme ja useiden mallistojen inspiraation lähde, mutta nyt on aika lähteä metsään. Vuosisatoja Suomi on elänyt metsästä - kun peltotyöt oli tehty ja maa roudassa, lähtivät miehet savottaan. Yhä tänä päivänä metsätalous on monen tilan talouden kulmakivenä.

  Uusi uraauurtava mallistomme juhlii suomalaisen metsän väreissä koko vuoden ympäri. Luonnonväreillä tehdyt värjäykset on tehnyt Aurinkokehrän Anna Vasko ja kyseessä on ensimmäinen värjättyä ja värjäämätöntä 100% suomenlampaan luomuvillaan yhdistävä mallistomme.

   

  "Tämä on uraauurtava mallistomme, joka yhdistää värjäämätöntä ja luonnonväreillä värjättyä suomenlampaan luomuvillaa." 

 • MYSSY ORIGINALS*

  “Kerromme mielellämme tarinaa siitä, miten elämä Vistolan kylällä, vanhat maatalousrakennukset ja menneiden sukupolvien elämäntapa inspiroivat meitä. Se ei kuitenkaan ole koko totuus. Vaikka juuret ovat meille kaiken lähtökohta, suurin inspiraatio tulee omasta elämäntyylistämme. Se on yhdistelmä mennyttä ja tulevaa: työstään ylpeää maanviljelijää ja kosmopoliittia entistä ammattisurffaajaa sekä uuden sukupolven emännyyttä ja keskikaupungin vilskeessä viihtymistä. Me rakastamme peltojamme, mutta tarvitsemme myös merta ja kaupunkia. Niinpä lähdimme surffamaan.”

   

  "Malliston tuotteilla on usein kuvaava nimi, jolla on tarina: Kenen mukaan mikäkin myssy on nimetty."

 • FARMESTERS*

  Farmesterit ovat ammatistaan ylpeitä viljelijöitä, jotka hoitavat traktorihommansa hymyssä suin. Heidän päivittäisellä työllään, jos jollain tässä maailmassa, on merkitystä, sillä meidän kaikkien täytyy syödä. Heille ylisukupolvisen perinteen jatkaminen on lopulta ollut itsestäänselvyys, vaikka maailmaa olisi tullut välillä nähtyäkin. Farmesteri ei tee kvartaalisuunnitelmaa sukutilalleen, hän tekee 25-vuotissuunnitelmia.

  Aito Farmesteri ei halua rakentaa aitoja maaseudun ja kaupungin välille, vaan pikemminkin toimia linkkinä niiden välillä ja nauttia molempien hyvistä puolista. Isolla Kirkolla poikkeavan Farmesterin saattaa joku joskus sekoittaa hipsteriin - mitä hän ei tietenkään ole.

   

  "Farmesteri-myssy on ammentanut inspiraationsa suomalaisesta maatalouskulttuurista ja se sopii käytettäväksi niin maalla kuin kaupungissakin."

   
 • STRIPPED/DRESSED LAND

  ”Myssyfarmilla ei ole koskaan eletty muotimaailman sykleissä, vaan vuoden aikojen kierto ja peltotyöt ovat tahdittaneet uuden luomista myös villan parissa. Mielestäni suomalaisilla design-merkeillä on kaksi kuvauspaikkaa yli muiden: metsä ja keltaisenaan lainehtivat elokuiset pellot. Noh, niitä peltojahan meillä täällä riittää, mutta viimeksi niillä on kuvattu viisi vuotta sitten. Nykyään elokuussa puinnit, syyskylvöt ja jälkikasvu vievät kaikki paukut, eikä luovuudelle ole sijaa. Kun uusi mallisto on vihdoin hahmottunut päässä, on viljat puitu ja maa kynnetty talvea varten.

  Tämä mallisto on ammentanut inspiraationsa marraskuisen maaseudun harmaudesta ja karuudesta ja sen myssyt ovat värjäämätöntä, yksiväristä, suomenlampaan luomuvillaa. Tänä vuonna en yrittänyt taistella harmautta vastaan värein, vaan tein rauhan kaamoksen kanssa.” -emäntä

   

  "Kynnetty maa on riisuttu maa ja sen suorat vaot ovat kuin neulotut - yksi oikein ja yksi nurin."

 • MYSSYTUUBI

  Myssytuubi syntyi tarpeeseen. Suomen talvi on pitkä, kylmä sekä tuulinen, ja kaula täytyy pitää suojassa.

  Jotkut ihmiset ovat yksinkertaisesti huivi-ihmisiä: heillä on hyvännäköinen huivi kiedottuna ympärilleen näyttäen lämpimältä ja luonnolliselta.

  Ja taas toisille meistä se on vain epämukava asuste. Koska on kylmä, se on lähes pakollinen, mutta sen kietominen kaulan ympärille on hankalaa, eikä lopputulos miellytä.

  Emäntä ihastui myssykaulurin helppouteen, mutta se oli turhan iso päivittäiseen käyttöön. ”Koska lapsillakin on pienet kaulurit käytössä, miksemme mekin voisi…?” tuumasi Emäntä.

  Näin myssytuubi luotiin, sitä käytettiin talven yli, siihen rakastuttiin – ja se otettiin valikoimiin.

   

  ”Myssytuubi syntyi tarpeeseen." 

 • MYSSY COLLAR

  “Eräänä talvisen päivänä Pöytyän metsien siimeksessä oli hyytävän kylmä ja halusimme luoda jotain mihin kietoutua. Jotain kaunista ja täydellisen pehmeää.

  Myssykauluri on uniikki asuste, jonka syntyy myssymummo Tertun puikoissa. Tässä tuotteessa kaunis luonnonvilla ja sen luoma paksu lanka pääsevät oikeanlaisiin mittasuhteisiinsa.

  Myssykauluria voi käyttää kaulurina, ponchona tai huppuna. Sitä voi käyttää ulkona takin kaverina tai sisällä juhlamekon kanssa. Vain mielikuvitus on rajana.”

   

   

  Myssykauluria voi käyttää kaulurina, ponchona tai huppuna.

 • MYSSYKRAKA

  ”VALMIINA LENTOONLÄHTÖÖN?

  Kun kylvöt on saatu päätökseen on aika suunnata kaupunkiin. Nykyaikainen maanviljelijä on varma tyylistään ja jättää lava-autonsa konehalliin. Kätevintä on napata Cessna alle ja olla kaupungin vilskeessä jo alta aikayksikön!

  Myssykraka on joko itse isännän tai Terttu-mummon kädenjälkeä 100% suomenlampaan luomuvillasta. Myssykraka on tyylistään varman ja ennakkoluulottoman miehen asuste, joka sopii niin työhön kuin juhlaan.”

  Kraka on mukava, uniikki lisä asuusi etenkin silloin, kun pukeutumiskoodi määrää suuret linjat. Myssykrakoja ovat ostaneet niin liikemiehet ja juristit kuin taiteilijat, graafikot - ja tietenkin maajussit!

   

  "Myssykraka on tyylistään varman ja ennakkoluulottoman miehen asuste, joka sopii niin työhön kuin juhlaan."