Lampaat

Lampaat

Lampaat

“Northern Europe is the native region of a special race of sheep that is still alive in Finland, practically unmixed, a pure product of natural selection. The wool of this sheep has preserved a distinctive touch of the wildness.”

Suomenlammas on luonteeltaan eloisa ja valpas ja sen laumavaisto on erityisen vahva. Rotuna se on lähempänä villilammasta kuin useimmat jalostetut rodut. Suomenlammas on myös hedelmällisyysominaisuuksiltaan maailman parhaita.

Kyseessä on nimensä mukaisesti alkuperältään suomalainen maatiaisrotu ja meillä on laajin geneettinen suomenlammaspopulaatio. Suomenlampaalla on useita tuotanto-ominaisuuksia, joita muilla lammasroduilla ei ole tai ne eivät yhdisty samassa lammasrodussa. Se on pitkäaikaisen paikallisen kehityksen tulos, joka on omaan ympäristöönsä parhaiten sopiva rotu.

Rotu kuuluu pohjoismaisiin lyhythäntäisiin maatiaisrotuihin. Suomenlampaan määrätietoinen jalostus alkoi Lampaanjalostusyhdistyksen perustamisen jälkeen 1918. Sitä on pyritty kehittämään sekä lihan- että villantuotanto-ominaisuuksien suhteen.

Suomenlampaanvillan laatuominaisuuksia ovat erinomainen kiilto, kaunis kihara, karvan silkkimäisyys ja lukuisat luonnolliset eri värivaihtoehdot. Sen lisäksi se on pehmeä, kevyt, tiivis ja kestävä.

Myssyfarmin omat lampaat ovat nimeltään Susi, Bambi, Paali-Onni, Mä ja Pikku-Karhu sekä karitsat Ammuu, Tupsu ja Belle.

Lähde: www.finnsheep.fi
 

NO SHEEP OR GRANNIES WERE HARMED DURING THE PRODUCTION.